Vores pointer

  1. Selvhåndtering som leder
  • Kursets kerne er, at ledelse ikke kun handler om at styre andre, men også om at kunne styre sig selv. Dette kræver en bevidst beslutning og vilje til at håndtere de udfordringer, der opstår, når man som leder står i pressede situationer. Evnen til at turde håndtere sig selv er en fundamental egenskab i ledelse.
  1. Musikalske øvelser og “Mester Jakob”
  • Selvom kurset bruger musikalske øvelser, handler det ikke om musik som sådan. Øvelsen “Mester Jakob” bliver brugt til at simulere en situation, hvor en leder står overfor en udfordring, der skaber usikkerhed eller uro, ligesom når man står foran et kor og ikke ved, hvordan man skal komme videre. Denne følelse af uro, som man oplever i pressede situationer, er noget, som ledere skal lære at håndtere.
  1. Støj og stræben efter anerkendelse forstyrrer ledelsen
  • En vigtig pointe er, hvordan “støj” f.eks. nervøse grimasser, ubevidste bevægelser etc. samt ønsket om anerkendelse kan fjerne fokus fra de egentlige opgaver. Hvis en leder bliver for fokuseret på at opnå ”likes” eller accept, risikerer de at miste fokus på, hvad de egentlig skal lede eller formidle.
  1. Kropslig uro som led i kontrol og mental ro
  • Kurset fremkalder bevidst en kropslig uro, som deltagerne lærer at kontrollere med hjælp fra en orkesterdirigent. Denne kontrol over kroppen fører til en mental ro, der gør det muligt at styre en situation bedre. Det er en træningsmetode, som over tid kan hjælpe lederen til at opnå større kontrol over sig selv i vanskelige situationer.
  1. Kropsholdning, øjenkontakt og ro
  • Læringsmålet er, at deltagerne bliver opmærksomme på, hvordan kropssprog som holdning, løfet hage og øjenkontakt kan udstråle ro og kontrol. Dette er nogle af dirigentens redskaber, som ledere kan bruge til at styre deres teams og signalere, at de har overblikket i en situation.
  1. Ghettoblaster-øvelsen: Ord- og konfliktfri kommunikation
  • Ghettoblaster-øvelsen har til formål at give deltagerne erfaring med at lede ordløst og med maksimal opmærksomhed fra deres team. Det demonstrerer, hvor kraftfuld nonverbal kommunikation kan være, både i sin effektivitet og i at minimere konflikter. Nonverbale signaler kan skabe klarhed og forståelse på en måde, der ofte kan undgå de misforståelser, som opstår med ord.
  1. Anvendelse i pressede situationer
  • Den viden og de færdigheder, som deltagerne tilegner sig, er ikke kun relevante i træningssituationer, men kan anvendes i alle former for pressede situationer, hvor man mærker et indre pres. Det handler om at bruge teknikkerne aktivt for at opnå selvkontrol og overblik.

Dette kursus handler altså om at give ledere praktiske værktøjer til at kontrollere sig selv i pressede situationer, så de bedre kan håndtere udfordringerne i deres lederskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait